Deze route zou geen adventure route zijn, mochten er niet aardig wat stukken in zitten waar je met een hoogpoter in het voordeel bent. Ook al kun je deze adventure route rijden met elke motorfiets, op bepaalde kasseistroken en hellingen rond Melden en Berchem, ben je beter af met een Africa Twin dan met een CBR1000RR-R.

De eerste, al bij al beschaafde kasseistrook is de Lange Munte. Dit is een vier kilometer lange kasseiweg tussen de dorpskom van Scheldewindeke en de weg Gent-Brakel. Meteen de eerste bekende wielerstrook in dit avontuurlijke traject. Daarna slingert de route verder en duik je via een ommetje in de Zwalmstreek en pittoreske watermolens van de Edelare en Oudenaarde binnen. Oudenaarde biedt het beste van twee werelden. Motorrijders vinden er elkaar sinds jaar en dag terug op de markt. Ook als er in tijden van corona geen terrasjes zijn. Anderzijds is er ook het Wielercentrum Ronde van Vlaanderen waar je niet alleen de geschiedenis van een van de mooiste eendagswestrijden ter wereld vindt, maar ook een hapje kunt eten.

Dit is de start voor het tweede en minder snelle deel van de route. In een half uurtje Vlaamse Ardennen beklim je de Koppenberg, daal je af van de Paterberg en dender je naar boven op de Kwaremont. Voldoende om genoeg te krijgen van de wielerhellingen en de kasseistroken er tussenin. Stel je voor hoe de renners zich moeten voelen… In elk geval gaat het na de Kwaremont opnieuw een stuk sneller. Via Oudenaarde gaat het weer via Edelere richting Brakel en de Zwalmstreek. Om tot slot via Sint-Lievens-Houtem en Westrem terug naar de Brusselse Steenweg te rijden. Vandaar is het gewoon rechtdoor naar de aankomst.

Download GPX Terug naar alle routes