Mooiste routes door Honda voor jou geselecteerd

We stuurden onze razende reporters de voorbije weken op pad in België en Nederland om er mooie routes uit te stippelen voor onze lezers en klanten. Hieronder kun je vrij aanduiden welke route(s) je kiest. Eentje dicht bij huis? Een route aan de andere kant van het land? Wallonië? Vlaanderen? Nederland? Het kan allemaal. Bij elke route hoort een downloadbaar GPX-bestand en er is een map met een overzicht. De tekst met bijhorende foto’s helpen je om op voorhand een idee te vormen van wat je mag verwachten.

Oost-Vlaanderen

thumbnail

De Oost-Vlaamse route kent vertrek en aankomst aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Onderweg passeer je onder andere drie van de meest bekende hellingen uit de wielerklassieker, de Ronde van Vlaanderen: de Koppenberg, de Paterberg en de Kwaremont.

Je kunt overal inpikken op de route, wij begonnen onze rit aan de brouwerij Huyghe in Melle, vooral bekend om het pittige Delirium Tremens bier.

Lees meer Download GPX

Provincie Antwerpen

thumbnail

In Antwerpen gaan we op pad in de Kempen. Dik 130 kilometer aan gezellige kronkelweggetjes tussen de velden en prachtige dreven waar de bomen een verrassend lichtspel op de weg projecteren. Perfect weggelegd voor een echte cruiser zoals de Rebel, maar tegelijk zal ook iedere andere motor zich graag door het landschap laten leiden. De ideale manier om je zondagnamiddag in de Lage Landen door te brengen.

Lees meer Download GPX

Belgisch Limburg

thumbnail

In Limburg rijd je een kleine 100 kilometer door de aangename Haspengouwse fruitstreek. Een bijzonder leuke streek om met de motor te verkennen dankzij de glooiende, bochtige landweggetjes. Het maakt al bijna niet uit welke afslag je neemt, elke weg levert je een uitdagende trip op waarbij zeker ook de zijkant van je banden het nodige werk zal mogen verzetten. Wij stippelden de volgende route voor je uit, maar voel je vrij om de streek uitgebreid te verkennen en ons jouw favoriete route door te sturen.

Lees meer Download GPX

Vlaams-Brabant

thumbnail

In Vlaams-Brabant rijd je door het prachtige Pajottenland, ook wel het Toscane van de Lage Landen genoemd. De route leidt je van dorp naar dorp over heuvelachtige landwegen die een uitdaging vormen als je wil, maar zijn even goed geschikt om er op je dooie gemak doorheen te rijden en te genieten van deze Vlaams-Brabantse pracht.

Lees meer Download GPX

Henegouwen

thumbnail

Samen met Waals-Brabant, is Henegouwen de Waalse provincie die het dichtst tegen Vlaanderen aanleunt. In een aantal van de plaatsnamen, kun je de Vlaamse roots nog herkennen. Het begin van de 157 kilometer lange route ligt in de buurt van Braine-Le-Comte of ’s Gravenbrakel: het Hellend vlak van Ronquières is een van de bekendste punten van Henegouwen. Deze scheepslift op het Kanaal Charleroi–Brussel overbrugt een verval van maar liefst 68 meter. Spectaculair om te zien en meteen is de toon gezet voor de rest van deze route.

Lees meer Download GPX

Waals Brabant

thumbnail

Het noordelijk deel van de Waals-Brabantse route flirt voortdurend met de grens van de Vlaamse bijna-naamgenoot. Iets voorbij Waver kiezen we er zelfs voor om even de provinciegrens over te gaan, gewoon omdat de route daar bijzonder mooi is. We maken ook een zijsprongetje naar Henegouwen waar – wie dat wil – ook kan aansluiten bij de route in die provincie.

Lees meer Download GPX

Luxemburg

thumbnail

De route in de meest zuidelijke provincie van het land is meteen ook de langste in België. De Luxemburgse lus beslaat ruim 200 kilometer (214 om precies te zijn). Toch vinden we de tijd om te stoppen bij een aantal bezienswaardigheden. Het War Museum in Bastogne bijvoorbeeld. De stad staat bekend om zijn rol in de Slag om de Ardennen en overal waar je komt, zie je verwijzingen naar de WOII. Het War Museum heeft gek genoeg op sommige vlakken meer van een vredesmuseum. Met bonte kleuren en flower power-tekeningen wordt ook duidelijk naar tijden van vrede verwezen. Mooi is dat.

Lees meer Download GPX

Namen

thumbnail

Een motorroute in de provincie Namen moet bijna verplicht van start gaan op de plek waar enkele van de meest belangrijke pagina’s in de motorgeschiedenis geschreven zijn. De Naamse Citadel was jarenlang het decor voor de Belgische Grand Prix motorcross en de wedstrijd werd vaak omschreven als het Monaco van het motorcross.

Lees meer Download GPX

Luik

thumbnail

Met 105 kilometer is de route in de provincie Luik de kortste van de vijf Honda Staycation routes in Wallonië. De helft zo lang maar als bijvoorbeeld de Luxemburgse lus, maar daarom zeker niet minder interessant. In de provincie Luik vind je her en der herinneringen aan het industriële verleden met gebouwen die tot op de dag van vandaag ontzag opwekken.

Lees meer Download GPX

Drenthe

thumbnail

Drenthe ken je als motorliefhebber ongetwijfeld het beste als de plaats waar de TT van Assen normaal gesproken plaatsvindt. Deze 172 kilometer lange route leidt je echter niet door de hoofdstad, maar zoekt het iets verder naar het zuiden. De route rijgt prachtige bossen en heide aan elkaar via plezierig kronkelende landweggetjes.

Lees meer Download GPX

Friesland

thumbnail

Deze route begint een stukje boven Heerenveen en leidt ons helemaal naar het westen van de provincie tot in… Zurich. Nog steeds in Friesland, welteverstaan. Het is een bijzonder mooie route door het Friese platteland die zich liefst op het gemak laat rijden.

Niet alleen passeer je typisch Friese dorpjes langs het water, je krijgt ook regelmatig een impressie van de weidsheid van de provincie: velden en water zover het oog kan reiken.

Lees meer Download GPX

Gelderland

thumbnail

In de grootste provincie van Nederland heb je meer dan genoeg wegen om jezelf bezig te houden tijdens je staycation. De route die wij voorstellen bevindt zich mooi tussen twee grote Gelderlandse steden Apeldoorn en Arnhem en start vlakbij de grens met de provincie Utrecht. Het absolute hoogtepunt - letterlijk - is een passage door het magnifieke Nationaal Park Veluwezoom. De route neemt in totaal 168 kilometer in beslag.

Lees meer Download GPX

Groningen

thumbnail

In het noorden van Nederland stippelden we een kleine 150 kilometer uit in de ruime omgeving van de gelijknamige hoofdstad. De route staat garant voor een mooie rondrit over de kronkelende weggetjes van het Groningse waterachtige platteland. Je begint en eindigt op een zucht van het stadscentrum van Groningen, dus waarom geen citytrip-in-eigen-land erbij?

Lees meer Download GPX

Nederlands Limburg

thumbnail

In Limburg zochten en vonden we 161 kilometer door de smalle provincie nabij de Duitse en Belgisch Grens. We flirten even met beide landsgrenzen, maar blijven keurig op de Nederlandse binnenwegen door het waterige Roermond en Maasbracht, en weer verder naar de ruime omgeving van Weert en het met weilanden geplaveide Nederweert en Peel en Maas.

Lees meer Download GPX

Noord-Brabant

thumbnail

Tijd voor binnendoor! In Noord-Brabant staat een route van 169 kilometer voor je klaar die het ene dorpje met het andere bos verbindt. De route cirkelt rond Tilburg en nadert Breda, maar echt stedelijk wordt het nooit. De rit leidt je langs talloze dorpjes, nabij de Beekse Bergen en door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Lees meer Download GPX

Noord-Holland

thumbnail

In de nationale hoofdstadsprovincie blijven we ten noorden van Amsterdam. De route start zelfs helemaal in het noorden in Hollands Kroon. Onderweg blijf je lekker binnendoor rijden ver weg van de veelgebruikte verkeersassen. De rit brengt je tot op een zucht van Amsterdam en vervolgens langs de andere kant van de provincie weer naar het noorden.

Lees meer Download GPX

Overijssel

thumbnail

Dit is een ware kronkelroute door het typische landschap van Overijssel met veel platteland, akkers, riviertjes en beken. De rit van net geen 140 kilometer loopt tussen Almelo en Hengelo tot vlakbij de Duitse grens en weer terug.

Lees meer Download GPX

Utrecht

thumbnail

Voor de provincie Utrecht doen we een mooi cirkeltje rond de stad Utrecht. In de tweede kleinste provincie van het land voorzien we een kleine 140 kilometer aan leuke baantjes langs verschillende decors.

Lees meer Download GPX

Zeeland

thumbnail

Gezien zijn unieke geografie is Zeeland een uitdagende provincie voor motorriten. Gelukkig zijn de onvermijdelijke verbindingswegen tussen de schiereilanden indrukwekkende staaltjes techniek die het bezichtigen waard zijn. We vonden een route van het zuiden van de provincie naar het noorden, een mooie cirkel van maar liefst 178 kilometer door de hele regio.

Lees meer Download GPX

Zuid-Holland

thumbnail

In Zuid-Holland vonden we een route die je 145 kilometer laat rijden ten zuiden van Rotterdam, te beginnen in Spijkenisse, en over schiereiland Goeree-Overflakkee. Een leuke kronkelende rit door het typisch Zuid-Hollandse polderland. Spijkenisse dankt overigens zijn naam aan de woorden spieke (spits) en nesse (neus); een spits stuk uitstekend land in een rivier, of schiereiland in een rivier. Nomen est omen.

Lees meer Download GPX

Flevoland

thumbnail

Flevoland sleept de prijzen van kleinste én jongste provincie in de wacht. Het ontstond door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee. Een provincie met enorme open ruimte en een strakke indeling, en dus uitermate geschikt om je motor zich eens goed te laten uitleven. Het is geen bochtige stuurroute zoals de andere Staycation-routes, maar wel een kleine 170 kilometer waarbij je ook de Noordoostpolder te zien krijgt.

Lees meer Download GPX

West-Vlaanderen

thumbnail

In plaats van naar de kust te trekken, kiezen we in de provincie West-Vlaanderen toch voor een rit van net geen 160 kilometer door de Westhoek. Het Heuvelland biedt heel wat leuke en uitdagende baantjes die niet alleen bij wielrenners in trek zijn. De Westhoek zelf kan je bovendien ook beschouwen als een levende herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Niet alleen vind je er talloze musea die het verhaal van de Groote Oorlog in stand houden, ook tekenen honderden grote en kleine soldatenbegraafplaatsen het regionale landschap.

Lees meer Download GPX